lunes, 7 de febrero de 2011

Llibre: Presentació d’Himnes i paraules a València

El proper dijous es presenta a València el llibre "Himnes i paraules", obra de Francesc Pérez Moragón, i publicat per l'Editorial Afers en un acte al Col·legi Major Rector Peset. El llibre recull alguns articles de l'autor publicats durant i després de la convulsa transició valenciana. A l'acte, que començarà a les 19′30 hores, acompanyaran a l'autor del llibre, Pere Mayor, president de laFundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco,  el periodista Adolf Beltran i  l'editor Vicent Olmos.

Els articles recollits al llibre són inseparables d'aquell període que va començar cap al 1974, quan els franquistes van adonar-se que els calia acomodar-se a una nova situació, inevitable, en la qual podien conservar tota la capacitat de maniobra si la maniobra la dirigien ells.
Com que un dels factors més nous i inesperats que havia aparegut en l'escenari de l'antifranquisme al País Valencià era el nacionalisme, és per ací que començaren l'estratègia d'atac, seguint una tàctica ja emprada amb èxit en situacions anteriors, ja que l'anticatalanisme, en totes les seues formes, ha estat una fórmula màgica emprada amb èxit en circumstàncies semblants. /Font

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 Ágoraletras / Todos los derechos reservados. info@agoraletras.com